Aktivitete

Korrupsioni & Grate – Prespektiva e te ardhmes

Vlore  - Hotel International
E Premte, 29 Mars, 2013  

Qellimi: Impakti i korrupsionit te grate dhe se si mund te gjendet nje bashkepunim ne menyre qe programet e ardheshme politike te perfshijen disa nga kerkesat dhe shqetesimet e grave.

Kohezgjatja: 3 ore me nje pushim kafeje dhe nje pushim dreke

Çeshtje per tu adresuar:

Korrupsioni & Grate – Prespektiva e te ardhmes

Shkoder – Hotel Grand Europa  
E Hene, 25 Mars, 2013

Qellimi: Impakti i korrupsionit te grate dhe se si mund te gjendet nje bashkepunim ne menyre qe programet e ardheshme politike te perfshijen disa nga kerkesat dhe shqetesimet e grave.

Kohezgjatja: 3 ore me nje pushim dreke + kafeje

Çeshtje per tu adresuar:

Konference Korrupsioni dhe Grate – Perspektivat e se ardhmes

Hotel Tirana International

Salla Consortium

15 Prill 2013


Moderatore: Brunilda Dibra & Elda Gjoka 

Project Director: Joniada Hito

09.30 – 10.00  Regjistrimi

10.00 – 10.10  Hapja & Prezantimi i projektit

Znj. Joniada Hito, Global Opportunitites Albania

Znj. Nertila Mosko, Hanns Seidel Stiftung

Global Social Venture Competition

The Global Social Venture Competition (GSVC) is a student-led business plan competition providing mentoring, exposure and prizes for social ventures from around the world. The mission of the GSVC is to catalyze the creation of social ventures, educate future leaders and build awareness of social enterprises.  The competition supports the creation of real businesses that bring about positive social change in a sustainable manner.

The competition for 2012 is open.  The grand prize is USD 45,000.

More information can be found at: www.gsvc.org

Challenge: Future Youth Think Tank & Global Student Innovation Competition

CEEMAN’s is hosting another competition called Challenge:Future Youth Think Tank & Global Student Innovation Competition.  Youth between the ages of 18 and 30 can participate in three new challenges with a variety of prizes.  C:F aims at creating a community of talent and ideas for a sustainable world through contests, experience exchange, and collaboration with peers and experts from all over the world.More information can be found on the links below:

www.challengefuture.org

Plotësoni anketën tonë mbi etikën e biznesit!

Më 15 Prill në përkujtim të Ditës Botërore të Sipërmarrjes, Global Opportunities Albania ka shpërndarë një anketë mbi etikën e biznesit për studentët dhe të diplomuarit nga universitetet në të gjithë Shqipërinë. Anketa ka për qëllim të vlerësojë shkallën në të cilën studentët dhe të diplomuarit ndjejnë që ka burime të përshtatshme në dispozicion për etikën e biznesit.

Anketa prej dhjetë-pyetjesh merr vetëm pesë minuta kohë dhe mund ta gjeni këtu.

Challenge: Future 2011/12

CEEMAN po organizonChallenge:Future 2011/12 konkursin global të të rinjve. Konkursi C:F ka për qëllim promovimin e bashkëpunimit dhe inovacionin për një botë me të ardhme të qëndrueshme dhe është disenjuar të ofrojë një përvojë të jashtëzakonshme për pjesëmarrjen në shkollë.

Më shumë informacion mund të gjeni në web-in e tyre: www.challengefuture.org

Ju lutem vini re se Global Opportunities Albania nuk është e lidhur me këtë program.

Dita Botërore e Sipërmarrjes

Festohet më 15 Prill 2011, Dita Botërore e Sipërmarrjes (WED) feston sipërmarrjen dhe inovacionin. E hapur për të gjithë sipërmarrësit nga individët te korporatat, WED është mundësi për sipërmarrësit për të çuar përpara ekosistemin sipërmarrës lokal.

Më shumë informacion mund të gjeni në web-in e tyre: www.worldeshipday.com

Ju lutem vini re se Global Opportunities Albania nuk është e lidhur me këtë program.

Konkurisi i eseve të studentëve për anti-korrupsionin

Challenge: Future 2011/12 dhe Parimet e Kombeve të Bashkuara për Menaxhimin e Arsimit Përgjegjës (PRME) ftojnë të rinjtë të moshës 18-31 vjeç të marrin pjesë në një konkurs esesh që adresojnë si të luftohet korrupsioni në një mënyrë që të ketë ndikim të fortë për të parandaluar ose reduktuar ndjeshëm korrupsionin. Fituesi do të marrë pjesë në Samitin e PRME në Bruksel në Qershor (shpenzimet e mbuluara).

Më shumë informacion mund të gjeni në web-in e tyre: http://challengefuture.org/stormit/2.