Korrupsioni & Grate – Prespektiva e te ardhmes

Shkoder – Hotel Grand Europa  
E Hene, 25 Mars, 2013

Qellimi: Impakti i korrupsionit te grate dhe se si mund te gjendet nje bashkepunim ne menyre qe programet e ardheshme politike te perfshijen disa nga kerkesat dhe shqetesimet e grave.

Kohezgjatja: 3 ore me nje pushim dreke + kafeje

Çeshtje per tu adresuar:

 1. Sa evident eshte faktori korrupsion ne sistemin gjygjsor dhe sa ndikon ky te femrat;
  Grate ne Shqiperi kane pergjegjesine per tu marre me ofruesit e sherbimeve sociale si ne sektorin edukativ dhe ate shendetsore. Duke bere keshtu grate ne Shqiperi jane shume te ekspozuara per te perballur me korrupsionin ne sektor te ndryshem ne jeten e perditeshme.
 2. Korrupsioni ne sistemin arsimor, duke perfshire punesimin si dhe sistemin e vleresimit;
 3. Korrupsionin ne shendetesi sa ndihet ky nga grate dhe sa e luftojne ato
 4. Cfare mund te bej shteti dhe shoqeria per te luftuar korrupsionin dhe si mund te ndertohet nje sistem denoncimi rastesh njekohesisht duke ofruar mbrojtjen e individit

Foles kryesore:

 1. Brunilda Dibra( Moderatore, Gazetare )
 2. Denda Shpuza ( Juriste prane Drejtorise Arsimore Rajonale Shkoder)
 3. Valbona Tula ( Arsimtare, Mati Logoreci)
 4. Rozi Petani (Pergjegjese e Sektorit te Kujdesit Shendetesor Paresor ne Drejtorine Rajonale te Sigurimit te Kujdesit Shendetesor)
 5. Jasmina Borici ( Juriste, Bashkia Shkoder)
 6. Lirie Ceka, (Prefekture)

Axhenda:

Moderator Brunilda Dibra

09.30 am to 10.00 am Regjistrimi

10.00 am to 10.20 am Fjala hyrese, Znj. Joniada Hito, Drejtoreshe Ekzekutive, Global Opportunities Albania

10.20 am to 11.20 am Prezantime (1), Gjygjesori, Arsimi

11.20 am to 11.40 am Diskutime mbi çeshtjet e ngritura

11.40 am to 12.10 am Pushimi i kafese

12.10 am to 12.40 pm Presentatime (2), Shendetesia

12.40 pm to 13.00 pm Diskutime mbi çeshtjet e ngritura

13.00 pm to 13.20 pm Konkluzione

13.20 pm to 15.00pm Pushimi i Drekes


Organizatoret:  Joniada Hito, Global Opportunities Albania