Korrupsioni & Grate – Prespektiva e te ardhmes

Vlore  - Hotel International
E Premte, 29 Mars, 2013  

Qellimi: Impakti i korrupsionit te grate dhe se si mund te gjendet nje bashkepunim ne menyre qe programet e ardheshme politike te perfshijen disa nga kerkesat dhe shqetesimet e grave.

Kohezgjatja: 3 ore me nje pushim kafeje dhe nje pushim dreke

Çeshtje per tu adresuar:

 1. Sa evident eshte faktori korrupsion ne sistemin gjygjsor dhe sa ndikon ky te femrat;
  Grate ne Shqiperi kane pergjegjesine per tu marre me ofruesit e sherbimeve sociale si ne sektorin edukativ dhe ate shendetsore. Duke bere keshtu grate ne Shqiperi jane shume te ekspozuara per te perballur me korrupsionin ne sektor te ndryshem ne jeten e perditeshme.
 2. Korrupsioni ne sistemin arsimor, duke perfshire punesimin si dhe sistemin e vleresimit;
 3. Korrupsionin ne shendetesi sa ndihet prezente te grate dhe sa e luftojne ato
 4. Çfare mund te bej shteti dhe shoqeria per te luftuar korrupsionin dhe si mund te ndertohet nje sistem denoncimi rastesh njekohesisht duke ofruar mbrojtjen e individit

Foles kryesore:

 1. Teuta Gjokoli (Mjeke)
 2. Milena Mesini (Avokate)
 3. Manjola Hysa (Prokurore)
 4. Anjeza Shiko (Bashkia Vlore)
 5. Neime Pjero (Petagoge)
 6. Migena Balla (Petagoge dhe perfaqesuese e Qendres se Gruas)
 7. Rajmonda Stefa (ish Deputete)
 8. Alketa Karafili (Pedagoge)

Axhenda:

Moderator: Alida Karakushi

09.30 am to 10.00 am Regjistrimi

10.00 am to 10.20 am Fjala hyrese, Znj. Joniada Hito, Executive Director, Global Opportunities Albania

10.10 am to 12.15 am Prezantime  (1), Gjygjesori, Arsimi

12.15 am to 12.30 am Diskutime mbi ceshtjet e ngritura

12.30 am to 13.15 am Coffee Break & Lunch Break

13.15 am to 14.15 pm Prezantime (2), Shendetesia 

14.15 pm to 14.45 pm Diskutime mbi ceshtjet e ngritura

14.45 pm to 15.00 pm Konkluzione


Organizator: Joniada Hito, Global Opportunities Albania